Regression

Regression betyder återgång

Regression betyder återgång, tillbakagång. Ofta när man gör en regression så har det ett läkande syfte, man går tillbaka till roten av ett problem, om problemet ligger i barndomen. En del påstår att det som kommer upp i regressioner är påhittade minnen av vår hjärna, kanske har du sett en film, något på tv eller läst en bok som beskriver det som du upplever i regressionen. För mig spelar detta ingen roll så länge det hjälper dig att må bättre, om dessa fantasier då hjälper dig att komma över din fobi eller att du helt enkelt blir fri från din obalans, då bevisar det ju för dig själv att du kan med dina fantasier hjälpa dig själv, det är ju fantastiskt.

Förståelsen ökar markant

Efter man har gjort regression så kan man ofta lättare förstå saker och ting i detta liv, T.ex. om man har en dragning till en viss del av världen, varför man har reagerat på ett speciellt sätti en situation, en regression kan lösa upp många mentala knutar.

Syftet kan variera

Innan vi börjar med resan ner i avslappning diskuterar vi vad du vill uppnå med att göra en regression. När det är avklarat så leder jag dig ner i avslappning varsamt med suggestioner att slappna av och tillåta dig göra den resa du vill uppnå. Alltid när man gör terapiarbete eller regressioner såär det viktigt att lita på det som du själv upplever inombords, av någon anledning så upplever du just det som du upplever.

Din upplevelse behöver inte alltid analyseras sönder, släpp det!

Efter regressionen diskuterar vi det du upplevt och vilka insikter du har kommit fram till, vill du inte dela med dig av den informationen, så är det okej eftersom det är din upplevelse och ingen annans. En del känner att vi inte behöver analysera upplevelsen utan bara finner ro i den och det är också helt okej. Ibland är det det bästa.