Inför session

Varför bör jag lyssna på ”Försnack inför en session”?

På den ljudfilen så berättar jag vad hypnos är, jag berättar viktiga saker så att du får en uppfattning om vad du kan förvänta dig när du kommer till mig första gången. Om det finns en rädsla kvar om vad hypnos är när vi startar själva terapin, då kommer troligtvis ingenting att hända eftersom du inte kommer att tillåta avslappning eller ”släppa fram” känslorna. Andra fördelar är att du kan lyssna på det hemma hur många gånger som du vill och vi sparar tid till mer terapiarbete eftersom du har lyssnat på det hemifrån, vilket gynnar dig som klient.

Hur många sessioner kommer jag att behöva?

Vi har alla olika bakgrunder, olika förflutna, därför är det jättesvårt att säga hur många sessioner du kommer att behöva. Generellt kan man säga att man kommer att behöva tre till sex sessioner, men det är generellt. Mycket beror på dig som klient hur snabbt du vill släppa taget om din gamla programmering, en del kan göra detta på två sessioner, en del på fem och en del på 15. Man kan göra liknelsen av att skala en lök, ibland måste man ta lager efter lager efter lager för att nå in till kärnan. Ibland kan det även hända att vi har kommit till kärnan och allt känns bra för dig, men så dyker ditt problem upp igen och då har vi mer arbete att göra för att få dig dit du vill, man kan säga att det undermedvetna inte visade oss den riktiga kärnan.

Vad bör jag tänka på när jag kommer till dig?

Kontaktlinser är bra om du undviker eftersom de kan störa din koncentration under arbetet vi har framför oss. Lösa, slappiga och hängiga kläder är att föredra, för när man slappnar av så ”blir våra kroppar "slappa", har man då kläder som sitter åt så kan det vara en sådan sak som förstör koncentrationen. Innan vi börjar själva terapin är det också en fördel att man har varit på toa, det är också en grej som kan störa, självklart stängs mobilen av under tiden hos mig. VÄNTA UTANFÖR SÅ HÄMTAR JAG DIG. bland kan sessioner dra ut på tiden och du kan behöva vänta.

Vad händer under vårt första möte?

När du kommer till mig så pratar vi först om du har några frågor angående ljudfilen ”försnack inför en session”. Sedan får du berätta om varför du kommit till mig, ibland kan det vara så att du inte riktigt vet vad ditt problem är men känner ändå att jag kan hjälpa dig, är det på det viset så berättar jag hur jag tänker lägga upp arbetet så du vet hur jag tänker hur vi skall lyckas. I vilket fall som helst så gör vi en kartläggning hur du vill ha det, jag kanske ställer några följd frågor av viktig karaktär för att vi skall lyckas. När vi har en klar bild på vad vi behöver göra så får du sätta dig i min klientstol och där kommer du att få slappna av. Fösta sessionen är generellt för att vi skall få en bild av problemet och att du skall förberedas mentalt att göra en omställning, vi har som mål att göra en djupavslappning, om du tillåter det första gången. Man kan säga att vi förbereder det undermedvetna för att släppa taget om rädslan, rädslan som skapar obalansen. T ex en fobi är en stor rädsla som man känner inom sig, jag skulle vilja påstå att det finns bara en fobi egentligen, rädslan att känna en rädsla.

Handlar alltid hypnos om att bli avslappnad?

Nej inte alltid, det handlar väldigt många gånger om att släppa fram känslor, känslor som finns där inom oss som skapar det som man vill ha hjälp med. Eftersom vi alla är olika så kan det ta olika lång tid innan man vågar eller kan släppa fram känslorna.

Varför har jag kvar mitt problem fast vi hittade ursprungshändelsen?

Med största sannolikhet så har vi inte hittat roten till ditt problem. Det undermedvetna kan ljuga och göra allt för att slippa möta ursprungsrädslan/situationen som skapar obalans, då är det bara för oss att fortsätta terapin tills det undermedvetna är redo att göra det som krävs för att du skall bli bra.

Varför behöver vi rota i gamla känslor och i gamla händelser?

Vi behöver göra det för att i hypnos arbetar man med känslor, det är känslorna bakom en händelse eller situation som skapar obalanser inom oss. Vi säger så här, som treåring ramlade jag på min trehjuling och slog i pannan, såg blodet på mina händer osv. För mig som vuxen är det ju ingenting men för mig som treåring så är detta en stor traumatisk händelse, med blod och att det svider och gör ont. Jag har perspektivet som en treåring eftersom den gången det hände mig var jag tre år. Är nu detta en ursprungs händelse till en känsla som skapar obalans inom mig (Tex. nervösa känslor, panikångest eller någon fobi) då betyder ju det att jag måste arbeta utifrån treåringens perspektiv, därför behöver man rota i det förflutna efter svaren i det som stör oss nu. Vill man inte det så kan man ju alltid behålla sitt problem eller försöka hitta en annan lösning på sitt problem, men varför inte gå till roten?