Mina egna upplevelser

Nervösa känslor, oro & Panikångest

Min första egna upplevelse med hypnos blev väldigt väldigt spännande. På den tiden (2007) led jag av nervösa känslor och panikångest, jag hade jätte svårt att träffa nya människor utan att det satte igång en massa känslor inombords som bubblade och skapade oro.

När jag hade bestämt mig 

Jag hade bestämt mig för att testa hypnos och hade beställt tid hos en kunnig person (numera kollega), jag är glad att det blev hos honom eftersom han har samma utbildning som mig på Omni hypnos center i Florida. Varför jag är glad att det blev hos honom är att rutinen och tekniken han använde är sådant som jag själv använder mig av idag. Jag satt i klientstolen och kände hur mina händer och fötter va iskalla men i magtrakten så var det som en vulkan, kändes som varm lava. Jag blev tvungen att öppna mina ögon och förklara varför jag inte följde instruktionerna och efter jag hade förklarat så ombads jag att blunda igen. Jag befann mig mitt i känslan av det som skapade dessa nervösa känslor och helt plötsligt kunde jag svara på frågor om vart jag i mitt inre befann mig och vad som låg till orsak bakom den känslan som jag skapade obalansen inom mig. Det kändes nästan magiskt på något vis att jag kunde svara på frågorna som jag fick.

Svaret kom från ingenstans men från inom mig

Det som också kändes lite konstigt va att jag visste ju lite om hur det skulle gå till och frågorna som ställdes kunde jag ju också, men ändå när jag låg och "tänkte" svaret, tex. att jag var 7 år, när jag väl fick frågan så svarade en del av mig istället 4 år och det var det rätta svaret eftersom det svaret kom från mitt undermedvetna. Det kändes väldigt konstigt första gången det hände, men redan då förstod jag hur viktigt det är som klient att lita på det som man upplever i sitt inre och att man säger det första som man känner. Det är så i terapin när man är i hypnos och får frågor så vet man bara svaret inombords, det är i hypnosen helt naturligt men innan man själv har upplevt det så kan det känns och låtas konstigt.

Slutade röka

En annan historia jag kan dela med mig av är när jag slutade röka det gick väldigt enkelt att bli av med ett 25 års beroende. I min värld kändes det otroligt. Jag hade tidigare testat att sluta röka men de gångerna var det som en riktig kamp, varje dag handlade om att stoppa ett begär jag hade inom mig. Det längsta jag orkade hålla ut var åtta månader, jag brukar säga att min vilja höll sig stark i åtta månader. Jag var hos en kompis och hon skulle hjälpa mig sluta röka. Hon skulle använda sig av samma sluta röka program som jag använder mig av och skall jag vara ärlig så trodde jag att det skulle vara svårt för mig att inte ”medvetet” följa med i själva utförandet eftersom jag visste precis hur det skulle gå till.

Bryta vanorna var viktigt

Det blev inga problem, vi lyckades hitta orsaken till varför jag trodde mig behöva använda mig av cigaretter, vi hittade händelsen bakom den känslan. Terapin fortsatte och vi hittade alla mina vanor kopplade till cigaretter och jag fick bryta dem, det tog mig 20 minuter att bryta dem, jag fick göra arbetet med att bryta vanorna två gånger. Sedan motiverades mitt undermedvetna att förstå varför jag inte längre behövde ta till cigaretter för att känna mig trygg. När jag öppnade mina ögon efter allt det där så bara visste jag att jag var rökfri, jag var fri från det där monstret som hade hållit mig fången i 20 år, fri var precis vad jag kände mig. Jag slutade 19 Jan 2009  och jag är fortfarande helt förstummad hur enkelt det går, det känns som att jag aldrig har varit en rökare fast jag vet att jag har varit det, det känns bra. Jag kan se på andra rökare och tänka, jag har gjort något som inte ni klarat av, jag har blivit rökfri!

Klara av det själv

Många kanske tycker att det är väl inte så där speciellt att sluta röka, det har dom gjort utan hjälp, utan hypnos, plåster eller annat hjälpmedel. Grattis vill jag verkligen säga till dem, men jag klarade inte av det själv och jag ville verkligen göra det bästa för mig för att slippa återfall och det känner jag att jag har gjort, tack vare hypnosen, så tack till mig själv för jag lyckades.

Senaste sessionen

Jag var hos en kollega i höstas och vi fann en känsla av "maktlöshet", den känslan hade följt med mig genom åren och startade som ett litet barn på 3 månader. Det intressanta är att den känslan stötte jag på 2009 när jag slutade röka i Dubai hos en vän. Varje gång vi 2009 försökte få upp den till ytan så började jag asgarva i sessionen. 7 år senare så kunde jag ta hand om den, då som först var jag tydligen redo. Jag såg ett mönster på den känslan att den hade följt med mig i livet i olika skeden. Bland annat när jag var 13 år och var hemma hos mina kompisar och deras storebror hade omkommit. På ngt vis upplevde jag honom där och fattade ingenting, det jag kände var total maktlöshet.